El Convit premia els esforços per normalitzar el català a la justícia i al Parlament Europeu

La segona edició del congrés es farà a Reus o Perpinyà

Després de dos dies de ponències, experiències i debats, el primer Convit ha acabat amb un balanç molt satisfactori per part de l'organització. Ara l'objectiu és passar el testimoni a una altra ciutat dels Països Catalans perquè organitzi el segon Convit l'any 2011. De moment, ja han arribat propostes des de Reus i Perpinyà.

El tinent d'alcalde, Miquel Poch, representant de l'Ajuntament de Girona en el Consorci per a Normalització Lingüística, va destacar l'«alta qualitat dels continguts» i el fet que els més de 300 tècnics lingüístics d'arreu dels Països Catalans tornaran a casa amb «les piles carregades» per continuar treballant en unes circumstàncies no sempre idònies.

«Vergonya eterna a aquells que, menyspreant son idioma, alaben el dels altres.» Aquesta sentència està inscrita sobre ceràmica a l'arrimador de l'antiga societat i actual cafeteria L'Escut de la Bisbal d'Empordà, i s'ha reproduït en els trofeus lliurats als dos guanyadors dels primers premis Convit, Matilde Aragó i Miquel Català, per la seva tasca desinteressada i constant en favor de la llengua catalana en diferents àmbits. L'alcaldessa Anna Pagans va tancar un acte que va ser amenitzat pel trio vocal De Calaix, amb les seves divertides corrandes que reclamen poder viure amb normalitat en català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.