Peralada coprodueix un musical que il·lustra la història de Catalunya

El programa familiar inclou tres estrenes i una peça de Comediants

El director Pere Planella, que manté complicitat amb Víctor Alexandre (amb qui ja van treballar junts a l'Èric i l'Exèrcit del Fènix), lamenta que mai ningú li hagi explicat la història de Catalunya. Però s'exclama que tampoc ho hagin fet al seu fill de vuit anys. Efectivament, Alexandre es remet a les enquestes en què es visualitza el poc interès per aquesta matèria en els plans d'estudis de la majoria d'escoles catalanes. Per això neix Trifulkes de la Katalanatribu. Hi va haver una primera versió del treball al Museu d'Història de Catalunya, però s'ha renovat després que s'hagi implicat en un projecte discogràfic, també sobre la història de Catalunya. Aquest és un treball que Picap editarà al setembre i que té l'impuls de Toni Xuclà. Alexandre aclareix que la mirada no és orgullosa. Tot i que el punt de vista és amable i còmic, l'obra té el suport acadèmic del Museu d'Història. La protagonista és Oumy, una noia de pares africans, nascuda a Catalunya, que repassa la lliçó tot explicant els diferents passatges a la seva àvia. Planella-Alexandre reprenen el discurs multicultural que ja van deixar iniciat a Èric... quan el jove estudiant coneixia una amiga després de la trifulga judicial.

Maria Agustina Solé, directora de La Trepa, aclareix que Alícia al país de les meravelles va ser un conte revolucionari per l'època que s'allunyava del moralisme imperant, tot avançant-se al teatre de l'absurd. L'obra farà temporada a partir del mes de setembre al Jove Teatre Regina.

Dora és un text guardonat amb el premi SGAE al teatre familiar del 2003. L'autora, Carmen F. Villalba, des de llavors intentava dur-lo a escena. Ha trobat ara l'entusiasme de Lluís Juanet, que no amaga la temàtica del bullying a l'escola fet a una noia de pell fosca, i que ha dotat d'un aire oníric els personatges, fent bona la mirada poètica de l'autora. L'obra farà temporada a partir d'octubre al Poliorama.

Finalment, Num3r@lia, de Comediants. Fan un joc en què fan evident l'existència imprescindible de les matemàtiques en l'univers i el món quotidià. La peça es va estrenar per Nadal a Cosmocaixa i fa una gira per diferents centres de «la Caixa» d'arreu de l'Estat. Farà temporada al Romea per Nadal.

El Petit Peralada ha organitzat per dissabte una trobada dels programadors de teatre familiar a Catalunya, un gest per enfortir aquest sector.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.