el document

Carta oberta de Fèlix Millet

L'escorcoll judicial que es va produir dijous passat a la seu del Palau de la Música Catalana i les informacions difoses posteriorment pels mitjans de comunicació han generat un estat de gran confusió en les institucions i en l'opinió pública catalana. Per això, he pres la decisió de convocar, amb caràcter d'urgència, els òrgans de govern de l'Associació Orfeó Català i de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. En fer-ho, pretenc afavorir que, després de l'anàlisi adequada de la situació creada, s'adoptin les decisions pertinents en el millor interès de les entitats que presideixo.

Fins al moment no m'ha estat notificada cap resolució judicial en què s'indiqui quins fets se'ns atribueixen a mi o a altres directius o representants d'aquelles entitats. No obstant això, els mitjans de comunicació al·ludeixen amb insistència a la interposició d'una querella per part del ministeri fiscal, i a la incoació d'un procés penal que està sota secret sumarial. Si això és cert, lamento que l'esmentat secret sumarial impedeixi que jo sàpiga què és allò què se m'imputa i, en canvi, sigui compatible amb la filtració de dades als mitjans de comunicació, perquè aquests expliquin amb tot detall fets greus que jo hauria comès. En qualsevol cas, les entitats que tinc l'honor de presidir no poden veure malmesa la seva reputació i la seva imatge d'aquesta manera. Per això he decidit també posar el meu càrrec de president a disposició dels òrgans de govern de l'Orfeó Català i de la Fundació, per tal que adoptin de manera col·legiada la decisió pertinent.

Vull manifestar que el principi rector de la meva gestió al capdavant del Palau de la Música Catalana durant aquests darrers trenta anys ha estat en tot moment la lleialtat als valors fundacionals de la institució. En el servei a aquests valors, no puc descartar haver comès algun error, pel qual demano disculpes a l'avançada. Si se m'adreça alguna imputació penal, me'n defensaré legítimament amb tots els mitjans al meu abast. Però he de denunciar el perjudici irreparable que, mitjançant il·lícites filtracions als mitjans de comunicació, ja s'ha causat a la meva persona, als meus col·laboradors i, sobretot, a entitats que constitueixen vertaders símbols del nostre país.

Vull alliberar el Palau de la Música Catalana dels perjudicis que aquesta situació li està produint actualment. I per això, amb tot el dolor però amb plena serenitat, sotmeto el meu càrrec al millor criteri d'aquells que tenen la responsabilitat que el Palau segueixi essent un dels referents de la societat civil catalana.

Barcelona, 27 de juliol del 2009

Fèlix Millet, president

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.