No instal·len l'escenari ni la grada d'«Univers Albéniz» sobre el curs del riu Ter per raons de seguretat

No queden entrades per a l'espectacle, però hi haurà un assaig obert al públic

Dissabte vinent tindrà lloc, a partir de 2/4 de 10 de la nit, Univers Albéniz, un espectacle gratuït que té com a base argumental les diferents perspectives temporals i espacials de la figura del compositor camprodoní Isaac Albéniz, del qual aquest any es commemora el centenari de la seva mort. Josep Pons dirigirà l'Orquestra Simfònica i Cor de RTVE i s'ha preparat també un gran muntatge audiovisual, amb direcció de Mariona Omedes, a partir dels continguts argumentals i musicals definits per Jorge de Persia. L'escenografia ha estat dissenyada per Alfons Flores i la direcció i producció de tot el muntatge és de Cuki Pons i la seva productora, Àfricapcp. El fons escènic central és una gran pantalla on es projectaran imatges reals i de creació. La pantalla es mantindrà, tal com s'havia previst, en l'arc central del pont romànic, però l'escenari no estarà finalment sota les projeccions per les recomanacions de l'Agència Catalana de l'Aigua sobre una poc probable, però sempre possible riuada. Finalment, l'escenari s'ha instal·lat al carrer Sant Roc, a tocar del pont, i la grada en una zona verda adjacent. «Primer no ens va agradar gaire el canvi d'emplaçament, però com a contrapartida tenim dues coses: menys dificultat de muntatge a sobre del riu i un augment d'aforament de les 600 places inicials a 1.016 espectadors», diu el director del festival, Jordi Berdala. «Hi ha hagut un allau de sol·licituds per assistir a l'espectacle i, al final, hem fet un sorteig d'invitacions entre la gent de Camprodon. Ara mateix ja no queden entrades, tot i que habilitarem alguns espais amb cadires plegables per a unes 300 o 400 persones més, però amb pitjor visibilitat.»

Retransmissió en directe

Qui vulgui veure l'espectacle en aquest format irrepetible –després es podrà veure al Liceu i al Teatro Real de Madrid– té encara una altra oportunitat: divendres, també a les 21.30 h, hi haurà un assaig general obert a tothom, fins a completar la capacitat de les grades. A més, La 2 de Televisió Espanyola emetrà dissabte l'espectacle íntegrament a partir de les 22 h, per celebrar també els 50 anys de TVE Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.