Rim Banna porta avui a Empúries la veu de l'esperança palestina

La cantautora Rim Banna, considerada la veu de l'esperança palestina, actua avui a l'amfiteatre romà d'Empúries com a cap de cartell del Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània, el Portalblau. El concert, que tindrà lloc a les deu del vespre, és una de les apostes principals del festival i s'emmarca perfectament en la filosofia d'aquesta segona edició, que es fixa en una de les ferides obertes de la Mediterrània: el conflicte de l'Orient Mitjà.

Nascuda a Natzaret, la carrera de Rim Banna està marcada per dos reptes: el primer, aportar a les lletres de les seves cançons un enfocament de dona actual, respectuosa amb les tradicions però assumint un paper protagonista; i el segon, ser àrab en un país ocupat, intentant reflectir en les seves cançons la sort de tot un poble.

Rebuda amb entusiasme pel món àrab i per la comunitat internacional, Rim Banna ofereix una proposta de cançons tradicionals àrabs amb sonoritats contemporànies.

La cantautora es desplaça a Catalunya només per actuar al Portalblau. L'acompanyen Leonid Alexeienko (guitarra acústica), Dusan Jevtovic (guitarra elèctrica), Mustafa Bouchou (baix) i Roberto Olori (bateria). Abans de Rim Banna actuaran Llama, el projecte creat per Silvia Pérez Cruz (veu) i Ravid Goldschmidt (hang). Abans del concert, a dos quarts de set de la tarda i al Museu de l'Anxova i de la Sal, Tomàs Alcoverro, corresponsal de La Vanguardia a l'Orient Mitjà, oferirà la conferència Josep Carner a Beirut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.