Mataró formarà part de la xarxa europea de festivals sobre Shakespeare

El setè Festival Shakespeare, que es va cloure diumenge, ha aplegat uns 2.000 espectadors a la Masia Can Ribot. Ha estat la primera vegada que la mostra ha recaigut totalment en la ciutat de Mataró, després de la desvinculació de Santa Susanna. La celebració del quart centenari dels Sonets de Shakespeare ha marcat aquesta edició, amb una taula rodona amb traductors, la instal·lació Mentre els versos visquin, de Salvador Juanpere, i el muntatge de dansa del grup Moving Theatre Fair friends Shakespeare's sonnets. Altres propostes destacades han estat l'estrena del concert de la Big Band Jazz Maresme i la interpretació de Such Sweet Thunder, de Duke Ellington, i la lectura dramatitzada a càrrec de Mario Gas de La caça de l'home, d'Albert Balasch.

El Festival Shakespeare ha esta convidat enguany, en el National Shakespeare Festival de Gdansk (Polònia), a una trobada de directors de festivals sobre Shakespeare d'Europa. Mataró formarà part de la Xarxa Europea de Festivals Shakespeare, fet que permetrà coproduir obres i facilitarà l'arribada d'espectacles internacionals. Tant l'organització com l'Ajuntament aposten per ampliar les coproduccions del festival i presentar estrenes. D'altra banda, s'ha iniciat la col·lecció editorial pròpia del festival, amb la publicació del primer volum, Dues mirades. Es preveu que es publiqui un títol cada any en coedició amb Eumo Editorial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.