La 16a Nit de Poetes recordarà el Nobel Salvatore Quasimodo

La festa serà el 18 de setembre i també homenatjarà M. Àngels Anglada

La Nit de Poetes també s'adherirà als actes de commemoració del desè aniversari de la mort de Maria Àngels Anglada dedicant a l'escriptora vigatana establerta a l'Empordà la segona part de la festa, que se celebrarà el divendres dia 18 de setembre a les escales de Sant Martí, com ja és tradicional. L'homenatge consistirà en una lectura dramatitzada dels textos de l'autora de Les closes a càrrec del Grup de Teatre de Roses, sota el títol Un got d'aigua fresca. L'obra, dirigida per Ignasi Tomàs, serà presentada per Josep Radresa.

Pel que fa a la primera part, la que els organitzadors dediquen als Poetes d'avui (i de sempre), permetrà recuperar per als lectors gironins l'obra avui poc coneguda del poeta sicilià Salvatore Quasimodo (Modica, Ragusa, 1901-Milà, 1968), Premi Nobel de literatura del 1959, representant de l'anomenat moviment hermètic, junt amb Giuseppe Ungaretti o Mario Luzi, i compromès, igual que ells, amb la realitat social del seu país a partir de la II Guerra Mundial. La Nit de Poetes revalorarà alguns dels seus textos en traducció catalana de Susanna Rafart i Eduard Escofet. Pel que fa als «poetes d'avui», els autors seleccionats en aquesta edició, que llegiran alguns dels seus versos en públic, són Anna Ballbona, Eva Baltasar, Jordi Colomer, Carles Duarte i Pep Vila. la presentació de l'acte, que començarà a les 10 de la nit, serà a càrrec del també poeta Lluís Lucero.

L'AUTOR

Salvatore Quasimodo
(1901-1968)
Aparentment fred, el poeta va crear una obra de gran compromís social i moral, sovint amb un sentiment tràgic del món.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.