Moda inspirada en els samurais obre el 080

L'exbateria dels Beatles Pete Best va inaugurar una mostra sobre la tendència que va marcar el grup

Els seixanta creadors que omplen el pavelló 8 de Fira de Barcelona confien a rebre aquests dies una cinquantena de compradors internacionals (a més dels estatals) que visitaran les propostes que exposen en els estands del showroom. Alguns d'aquests creadors participen en les desfilades, que continuen avui i demà, quan es clourà la fira amb el lliurament del premi 080 Barcelona Fashion, de 20.000 euros. «Si la passada edició va ser la de la consolidació, aquesta és la de l'expansió», va manifestar el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, en la inauguració d'aquesta quarta edició del 080 Barcelona Fashion.

«No vaig deixar els Beatles, em van acomiadar. Paul McCartney crec que és l'únic que sap la veritat del que va passar.» Pete Best, exbateria de la formació original dels Beatles, va ser ahir el convidat per inaugurar l'exposició Moda Beatles, que complementa la fira. La mostra té poc de moda i molt de col·leccionista. Són una cinquantena de peces propietat de Jordi Tardà que integren la col·lecció del futur museu del rock. Tardà va anunciar ahir que el centre s'inaugurarà l'octubre del 2010 precisament amb un concert de la Pete Best Band, que demà farà una actuació privada (amb invitació) a un hotel de Barcelona. La mostra Moda Beatles s'emmarca en el fenomen que va generar la banda sobretot a partir de l'àlbum Yellow Submarine. Una de les peces destacades és precisament un inflable gegant que imita el famós submarí, una peça que va fabricar a petició dels Beatles el Museu de Liverpool. «El Yellow Submarine va crear moda», defensa Tardà. Pete Best va ser el primer sorprès en veure per primer cop l'inflable, així com una màquina escurabutxaques amb el dibuix del submarí groc. També s'hi exposen jocs de taula, guitarres de joguina firmades, puzles i quatre americanes que evoquen la manera de vestir que va popularitzar el grup. «La gent es volia vestir i pentinar com ells», diu Tardà, que ha inclòs en l'exposició una perruca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.