Víctor Gioconda reivindica el Lloret més tradicional i mariner a «De mar»

Presentarà el disc diumenge vinent a la festa del veïnat de les Alegries

A De mar, Víctor Gioconda mostra la seva cara més folk en una sèrie de cançons pròpies sobre diversos espais i personatges típics de Lloret –alguns, extrapolables a qualsevol altra vila marinera–, que es complementen amb adaptacions de composicions clàssiques relacionades d'alguna manera amb la història lloretenca: La casa a flote, de l'òpera Marina, de Camprodon i Arrieta, ambientada a Lloret; Un barco marinero, de l'opereta La bella Dolores, «una obra de l'avi Montero, l'avi Bernat i l'avi Fàbregas, que ha estat representada únicament a la platja de Lloret», i una cançó en gallec, Illa, d'Emilio Cao, que Rubiño dedica a la seva mare, d'origen gallec.

En l'apartat de composicions pròpies, Víctor Gioconda canta a dues cales lloretenques, Sa Caleta i Sa Boadella, aquesta última naturista, a la popular estàtua de La dona marinera, a la taverna marinera del seu germà (El Refugi) i també a l'ermita de Les Alegries, on diumenge vinent presentarà el disc a les 12 del migdia, després de missa, acompanyat pel saxòfon i les percussions d'Òscar Segura. El disc es completa amb una lloa A Lloret de Mar i un tema dedicat al «típic personatge que va de bar en bar», titulat Palanka pirata. De tots aquests temes ha estat inspirador l'actor lloretenc Paquito Moreno (Currito de la Costa). Gioconda també ha fet un videoclip de Les Alegries amb imatge del casament de la seva germana en aquesta ermita, on també es van casar els seus pares.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.