L'Arxiu Històric de Sabadell i els museus estrenyen vincles amb vista al futur complex cultural del Vapor Turull

Els dos museus i l'Arxiu Històric de Sabadell entraran aquest any en una dinàmica d'apropament i treball conjunt per preparar la cohabitació dins del futur complex museístic projectat al Vapor Turull. Les obres d'aquest equipament cultural –anunciat per l'alcalde Bustos en el seu discurs anual de cloenda del 2006– no començaran fins que l'estació dels FGC al passeig estigui enllestida. Però el tinent d'alcalde de Cultura, Lluís Monge, va explicar ahir que, «malgrat que la situació econòmica no ajuda, es continua treballant» amb l'arquitecte portuguès Âlvaro Siza perquè adapti el projecte inicial –l'Ajuntament Nou de l'era Farrés– a les necessitats d'emmagatzematge i d'exposició dels nous usos.

El consistori ha unificat la direcció dels museus d'Història i Art en una única persona, Engràcia Torrella, que va apostar ahir per «una lectura renovada i interdisciplinària del patrimoni» de la ciutat. Les obres de millora al Museu d'Art mantindran l'edifici tancat fins al juliol, però ja tenen prevista una exposició de la col·lecció de natures mortes –sota el títol Inanimats– i una tria del fons fotogràfic d'Albert Rifà pel setembre.

Del neolític als barris

Pel que fa al Museu d'Història, exposarà estudis sobre la construcció dels barris de la Concòrdia, Castellarnau i Can Llong; una mostra sobre les primeres comunitats pageses del neolític –al setembre–, i un projecte dedicat a les conseqüències de la Guerra Civil espanyola i la postguerra sobre la vida de la ciutat –a final d'any–. El fons fotogràfic i documental de l'Arxiu Històric, en procés de digitalització, nodrirà bona part de les mostres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.