Reestrenen un film de Josep M. Forn sobre la condemna a Lluís Companys

El cinema Alexandra de Barcelona farà tres passis diaris de «Companys, procés a Catalunya»

La pel·lícula situa Companys en l'exili francès dels republicans que van fugir arran de la guerra i la repressió. La invasió Alemanya de França provoca la detenció del president català i el seu lliurament, fet per la Gestapo, al govern de Franco. És conduït a Madrid i després a Barcelona, on té lloc el procés que el condemnarà a mort.

L'actor basc Luis Iriondo va debutar en aquest film interpretant el president de la Generalitat, amb qui compartia certa similitud física. Completen el repartiment Marta Angelat, Xabier Elorriaga, Pau Garsaball, Agustín González, Alfred Lucchetti, Carles Lucena, Montserrat Carulla, Marta May, Biel Moll, Ovidi Montllor i Jordi Serrat.

Josep Maria Forn (Barcelona, 1928) és un nom clau del cinema fet a Catalunya. Ha treballat en unes 250 pel·lícules com a director, productor, guionista o actor. Entre els seus títols hi ha La piel quemada (1967), Ho sap el ministre? (1990), Subjudice (1998) o El coronel Macià (2006). Va ser un dels fundadors de l'Institut de Cinema Català, que després va presidir; director general de Cinematografia del Departament de Cultura de la Generalitat, president del Col·legi de Directors de Catalunya i membre fundador de l'Acadèmia del Cinema Català.

Cinquena setmana de «La piel quemada»

Companys, procés a Catalunya es pot veure ja avui al cinema Alexandra de Barcelona (rambla de Catalunya, 90) amb tres passis diaris. En principi està previst que estigui en cartell una setmana, tot i que això dependrà de la resposta de públic. Una altra iniciativa a la qual ha donat suport recentment l'Acadèmia del Cinema Català és la reposició de La piel quemada (1967), una altra pel·lícula cabdal de Josep Maria Forn que, en aquest cas, aborda la immigració i el boom turístic dels anys seixanta. Aquest film es va reestrenar el mes d'agost i ja ha estat cinc setmanes en cartell. Al cinema Alexandra, encara es pot veure en sessió matinal, a les 10 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.