La Mostra de Venècia premia la peça pacifista «Lebanon» de l'israelià Samuel Maoz

El Lleó d'Or de la Mostra de Venècia d'aquest 2009 se l'ha endut el realitzador israelià Samuel Maoz, pel seu film Lebanon, un cant pacifista que narra 24 hores d'un grup de joves soldats a l'interior d'un tanc durant la primera guerra del Líban. El director ha fet catarsi amb aquesta peça antibel·licista, ja que ha plasmat les impressions quan va viure aquesta guerra al 1982. Aquesta zona del planeta, també l'ha retratada la directora iraniana Shirin Neshat a Zanna bedoone mardan (Women Without Men), una crítica de la situació de les dones i la seva falta de llibertat al país. Neshat va rebre ahir el Lleó de Plata a la direcció.

Pel que fa a interpretació (els premis Volpi), Venècia ha consagrat l'actor britànic Colin Firth en premiar-lo com a dissortat professor homosexual a A single Man. El film és l'opera prima del modista nord-americà Tom Ford. L'actriu russa Kseniya Rappoport ha estat guardonada amb la millor interpretació femenina pel seu paper protagonista en la cinta La doppia ora, del director italià Giuseppe Capotondi. Rappoport interpreta una misteriosa empleada eslovena d'un hotel de Torí que participa en una trama de robatoris per aconseguir prou diners per reprendre una nova vida a Buenos Aires. També és l'opera prima de Capotondi, que fins ara havia dedicat la seva carrera a la direcció de vídeos musicals.

La comèdia Soul Kitchen ha guanyat el premi especial del jurat, el guardó Marcello Mastroianni l'ha guanyat Jasmine Trinca por Il grande sogno, de Michele Placido, mentre que els Osella al millor guió i escenografia han estat per al director Todd Solondz, (Life During Wartime), i per a Sylvie Olivé (Mr. Nobody, del belga Jaco Van Dormael).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.