Ingràvid posa en òrbita una vintena d'accions d'avantguarda a Figueres

El festival proposa fins diumenge instal·lacions, concerts i «performances»

Festival d'últimes tendències obert a tota mena de públics: amb aquest esperit arrenca Ingràvid, que ha programat la majoria de les seves activitats a peu de carrer o a la Wikiplaça, un espai d'arquitectura efímera concebut pel col·lectiu Hackitectura.net, i estrenat amb un prototip aquest mateix any a París, on Antoni Abad, per exemple, un dels artistes pioners a l'Estat en la pràctica del net-art, presentarà el projecte Canal Rromna, realitzat amb la col·laboració d'un grup de joves gitanes figuerenques que descobreixen la ciutat per mitjà de telèfons mòbils equipats amb càmera i GPS, i on el músic Pau Guillamino dirigirà el taller per a infants La classe de les girafes, una experiència que permetrà a la mainada descobrir com es compon una peça de música electrònica.

Estenent-se pel centre de Figueres, altres propostes a l'aire lliure de l'Ingràvid seran la instal·lació interactiva de l'asturiana Cristina Busto a la placeta baixa de la Rambla, la del danès Sebastian Campion a la plaça Josep Pla, la del barceloní Jofre Sebastian a la Rambla, o la del figuerenc Jordi Mitjà a la façana del Cafè Royal. Eduard Escofet presentarà un treball de poesia sonora inspirat en Vila-sacra a la Casa Fages de Climent, Josep Pedrals i Eduard Carmona inventaran una poesia de mercat divulgant la seva proposta poètica en plena animació verdulaire a la plaça del Gra, i Alex Brahim portarà la seva reflexió sobre la interacció entre artista i públic a partir d'un treball de vídeo al Museu de l'Empordà. Encara hi haurà temps perquè el crític d'art Eudald Camps presenti la revista digital sobre art contemporani Adeumatèria amb una taula rodona a la Wikiplaça amb Óscar Abril Ascaso, Mery Cuesta i Magdala Perpinyà, o perquè Carles Sora proposi als joves que capturin imatges de la ciutat en un taller de creació digital interactiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.