Tortosa assumeix la presidència rotatòria del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals

El regidor de Cultura de Tortosa, Joan Caballol, és el nou president del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals. La capital del Baix Ebre agafa així el relleu de Sant Cugat del Vallès, en la persona del seu regidor de cultura, Xavier Escura, que han ostentat la presidència rotatòria del consorci durant els darrers sis mesos.

En acceptar aquest càrrec, el 23 de setembre passat, Caballol va destacar l'oportunitat que representa la presidència de Tortosa per acostar el projecte als altres territoris que formen part de la zona de parla i cultura catalanes: «La situació estratègica de la ciutat, propera a la Franja de Ponent i al País Valencià, pot propiciar i afavorir els contactes de la resta de municipis de la xarxa amb aquests altres territoris i generar una oportunitat per créixer culturalment, sumar i no perdre». En aquest sentit, Caballol va expressar també el seu desig que, en el futur, alguna ciutat del País Valencià, la Franja o les Balears pugui entrar a formar part del consorci per donar-li una dimensió més àmplia. El nou president també va remarcar la importància del consorci en la conjuntura econòmica actual: «En un moment en què molts departaments de cultura reben retallades en els pressupostos, aquesta xarxa és una oportunitat per integrar recursos i apostar per la intermunicipalitat, per saltar barreres i fer que les activitats que es fan a cadascuna de les ciutats puguin tenir una dimensió més alta».

La xarxa transversal la integren Reus, Olot, Sant Cugat del Vallès, la Seu d'Urgell, Mataró, Manresa, Lleida, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Girona, Figueres, Vic, Tortosa, Perpinyà i Tarragona. La xarxa és la responsable de l'Anella Cultural, que permet la connexió per internet de diversos equipaments culturals del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.