«Ingrid», d'Eduard Cortés, l'únic film català a la secció Fantàstic de Sitges

«Rec 2», de Balagueró i Plaza, encapçala la participació catalana en el certamen

Sitges dóna demà el tret de sortida a la 42a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. I ho fa amb una de les pel·lícules estel·lars d'aquesta tardor, Rec 2. Jaume Balagueró –un habitual al festival sitgetà, on va debutar amb Els sense nom– i Paco Plaza presenten la seqüela del film, en què tornaran a submergir l'espectador en aquell pis terrorífic de l'Eixample de Barcelona. Rec 2 no ha entrat en el gros de les pel·lícules concursants. Sí que hi és, en la secció oficial Fantàstic, Ingrid, d'Eduard Cortés. El director presenta la «part fosca» i «autodestructiva» d'una jove artista de 25 anys, a través de la qual s'endinsa en l'univers d'internet. Després d'indagar en diverses xarxes socials com ara Myspace i Flicker, Cortés va descobrir el conjunt de fotògrafs i músics que habiten a la xarxa. Ells donen cos a la història a partir de la mirada pertorbadora d'Ingrid.

Manuel Huerga no podia dir que no a una pel·lícula sobre astronautes, tot i que adverteix que Son & Moon «no és un film espectacular de l'estil Imax». El film, que competirà en la secció Noves Visions, és un documental sobre la vida privada d'un astronauta que passa set mesos en una estació espacial. La majoria de les imatges han estat cedides per la NASA. «Per primera vegada es podrà veure la realitat més íntima d'un astronauta, una mena de gran germà, ja que la NASA enregistra les 24 hores del dia», explica Huerga. Fan de Kubrick, diu que treballar amb aquest material espacial ha estat com una mena homenatge a l'autor de 2001: una odissea de l'espai, tot i que, en definitiva, el film explica una història «tendra» sobre «un home que vol evitar el distanciament amb el seu fill».

En les sessions Sitges Especials, es presentarà Viaje al más allá, de Sebastián d'Arbó, i també The frost, una coproducció entre l'Estat espanyol i Noruega de Ferran Audi. És un relat basat en un conte d'Ibsen sobre un matrimoni que no va estimar el seu fill. Als Sitges Clàssics es reposaran Cada ver es... (1981), d'Ángel García de Val, i Las crueles (1974), de Vicente Aranda.

Dinou curtmetratges

El festival ha programat dinou curtmetratges de producció catalana. A la secció oficial Fantàstic, a concurs hi haurà Jugando con números, de Jordi Pastor, un habitual a Sitges que l'any passat va guanyar el premi Paul Naschy de l'espai Brigadoon. També Old number seven, de Gonzalo López, curt de terror sobre un home que vol revenjar-se de la seva dona. Completen la selecció Yanindara, de Lluís Quílez, que ha utilitzat com a actors per al film persones d'ètnia gitana amateurs, i Fénix, de Daniel Aser i Àlex Murull. La resta de curtmetratges es distribueixen entre la secció Nova Autoria i les sessions especials. El vilanoví Pau Escribano debuta en el curt amb Primer contacte, un film amb les actrius Clara Segura i Mireia Portas en què Sergi López interpreta un astronauta que fa anys que busca vida intel·ligent a l'espai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.