Cossetània Edicions publica el llibre «Mira'm», nou relats sobre la discapacitat psíquica

Cossetània Edicions, el segell editorial amb seu a Valls, acaba de presentar Mira'm. Contes de vides especials, una obra que aplega nou relats entorn de la discapacitat psíquica i en què han intervingut els escriptors Margarida Aritzeta, Rafael Vallbona, Josep M. Fonalleras, Miquel Pairolí, Àngel Burgas, Elisabet Pedrosa, Màrius Serra, Ada Castells i Mercè Foradada.

El volum és una iniciativa de la Fundació Mas Albornà, que es dedica des de fa més de quaranta anys a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i malaltia mental. Ricard Rafecas, vicepresident de la Fundació Mas Albornà, explicava que «el repte que es va plantejar als escriptors no era senzill, però al final ha sortit un conjunt que té una vàlua tant literària com sentimental extraordinària».

En la carta de presentació del llibre, Cossetània Edicions diu: «Mira'm és una ullada a unes vides gairebé invisibles, a unes persones que massa sovint no veiem, a un col·lectiu que ens passa desapercebut però que hi és i que forma part de nosaltres.»

Els nou escriptors que han volgut participar en la creació d'aquest volum s'han proposat l'objectiu de «posar veu, experiències i vida a totes aquestes persones» per tal que la societat, els lectors, les puguin conèixer de més a prop, malgrat no veure-les. Però l'escriptora Elisabet Pedrosa també ha demanat que «no es miri amb tristesa i compassió la gent diferent, sinó amb amor». L'autora va recordar que «avui no es fan llibres que parlin de les persones com les que surten en aquestes històries», i va afegir: «Aquest és un llibre amb persones diferents que no són més mancades que nosaltres, però que a vegades estan pluricapacitades d'algunes funcions, com la d'estimar.» El llibre, de la col·lecció Narrativa, es presenta amb enquadernació rústica, té 128 pàgines i es ven al preu de 10,90 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.