Joanjo Bosk dedica un disc als grans poetes vinculats a l'Empordà

El 21 de novembre presentarà «En el temple del vent» a El Jardí de Figueres

En aquests temps de crisi discogràfica, Joanjo Bosk publica un disc per any: el 2007 va sortir el seu debut en solitari, Después de todo; l'any passat es va publicar el disc de l'espectacle d'homenatge a la Nova Cançó, amb l'OCE (Cançons de la Cançó), i ara acaba de sortir del forn En el temple del vent, un disc majoritàriament acústic, molt tranquil i reposat, en què Bosk i el productor i arranjador Ignasi Bosch han posat música a onze poemes de diferents autors: per ordre d'aparició, Carme Guasch, Quima Jaume, Josep Palau i Fabre, M. Àngels Anglada, Josep Pla i Montserrat Vayreda. Alguns hi estan representats per un parell de poemes i Palau i Fabre, per tres: Una tela de l'infern, La gran cursa del mar i Beatus ille. Palau i Fabre és també un bon exemple de poeta no empordanès però molt relacionat amb l'Empordà, i especialment amb Gifreu.

«Fa anys que llegeixo poesia i m'apassiona la idea d'agafar un poema que no és teu i revestir-lo», diu Bosk. De fet, aquesta no és la seva primera incursió en la poesia musicada: el 1997 ja va gravar una adaptació de La fàbrica, de Miquel Martí i Pol, per al disc Agorafòbia, de Zulo, que gràcies a aquest tema apareix esmentat en el Diccionari de la cançó, de Miquel Pujadó.

«La majoria d'aquests poetes els he descobert durant la preparació d'aquest treball. És una feina apassionant anar descobrint textos i hi ha autors que m'han sorprès molt gratament. Per a mi és tot un honor poder aportar la meva idea musical a aquests poemes», explica Bosk, que en la part musical parla d'«un disc molt acústic, amb aires de folk, de cançó i una mica també de jazz, pel tipus d'instrumentació». A més de Bosch (guitarres i programacions), també hi han col·laborat Santi Escura (piano), Manel Fortià (contrabaix) i altres músics que han tocat percussions, trompeta, violoncel i violí. En directe, són Bosch, Escura, Pere Martínez (contrabaix) i Àngel Abad (bateria i percussió). «Després de tocar amb una orquestra, ara vull pujar a l'escenari una mica més lleuger.»

El disc ha sortit amb el segell Promo Arts Music i amb el suport de Figueres Capital de la Cultura Catalana i diverses institucions, i es va preestrenar en directe al Mercat de la Música Viva de Vic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.