El Palau de València aplaça la representació de l'obra de Chapí on s'havien censurat les al·lusions a Catalunya

La directora argumenta que parlar del Principat al País Valencià «pot ferir determinades sensibilitats»

La directora del Palau de la Música de València, Mairen Beneyto, ha comunicat als hereus de Ruperto Chapí que l'òpera Roger de Flor no es representarà el proper dia 8 amb motiu de la commemoració dela diada del Nou d'Octubre, tal com estava previst. La decisió s'ha pres després que la família haja amenaçat l'Ajuntament de València de portar l'alteració del text original de l'obra als jutjats.

Segons la portaveu dels hereus de Chapí, María Ángeles Tejedor, besnéta del compositor, la directora del Palau s'ha excusat per la modificació de l'obra que substituïa les al·lusions al «poble català» per «poble valencià» i li ha dit que havien decidit ajornar la representació per a més avant mantenint el text original. L'ajornament, segons li ha afirmat Beneyto, és «per no ferir determinades sensibilitats amb referències catalanes en una data tan significativa».

El grup socialista en l'Ajuntament de València ha reclamat la convocatòria urgent del consell d'administració del Palau de la Música per esbrinar qui va decidir i donar suport a la «censura» del text. Segons l'opinió del regidor socialista Juan Soto, l'ajornament de l'obra «impedeix als ciutadans gaudir de la composició pels mateixos motius pels quals han intentat alterar-la».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.