la contra

Les bandes de Malgrat

El conegut festival celebra el desè aniversari amb l'objectiu de ser inclòs dins el circuit mundial d'aquesta disciplina, que li donaria un plus de prestigi i de reconeixement

Malgrat celebra aquest any el desè aniversari de l'arribada de les primeres bandes de música i majorets, que tenien per objectiu ampliar l'oferta turística abans no s'acabés la temporada. Ja llavors es va mirar amb ulls d'incredulitat una proposta nova, poc coneguda a la zona i que per alguns no arribaria més enllà de la tercera edició. Afortunadament, els mals auguris no es van complir i aquests dies la ciutat de l'Alt Maresme es torna a omplir de joves, música i acròbates del salt i reines del bastó i el pom pom.

La trobada pretén aquest any assolir un repte que podria canviar-li el futur. Es tracta de superar la selecta prova de la World Association of Marching Show Bands i ser nomenada etapa eliminatòria oficial de les formacions que participen en el festival de la ciutat holandesa a Kerkrade, el més important de bandes de música del món. Per aquest motiu, s'ha desplaçat fins a Malgrat el president de l'entitat, Robert Eklund, i tres membres de la federació «per conèixer de primera mà el seu funcionament, l'organització i el desenvolupament». Tindran temps de gaudir-ne fins al proper cap de setmana, quan ja hauran actuat la vintena de bandes que hi participen, quatre en la categoria de bandes de concert i, la resta, com a marching show band and majorettes. Una prova de foc que dotaria el festival de Malgrat d'un prestigi important i que revifaria la il·lusió d'haver estat el primer municipi del Maresme a apostar per una disciplina de la qual molts n'han copiat la fórmula.

Però aquest desè aniversari mereix també altres propostes i la col·laboració de la ciutadania. El primer aspecte es cobreix amb una exposició d'instruments de la col·lecció privada de Josep Serra Castellví, datats en els segles XVIII i XIX i alguns dels quals són peces úniques. La mostra es pot visitar a l'Espai Buit del carrer de Mar fins al 16 d'octubre. El segon aspecte, el de la complicitat amb els convilatans es pot veure als aparadors de les botigues: set establiments del poble llueixen al seu aparador instruments de la mateixa col·lecció de Josep Serra. D'altra banda, es manté també aquest any la presència de les bandes a les escoles. Els grups participants es desplacen fins als centres educatius perquè els alumnes comprovin de primera mà els beneficis de la música. I, finalment, si parlem de la complicitat entre els malgratencs i el festival, cal recordar que aquesta edició tindrà el premi del jurat, que permet als assistents a les diferents competicions emetre el seu vot per escollir la millor banda de cada categoria

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.