La saltenca Catalina Lladó interpreta la mare d'una noia amb síndrome de Down en el guardonat film «Yo también»

La pel·lícula s'estrena aquest divendres als cinemes

Catalina Lladó, una de les fundadores de l'històric Talleret de Salt, amb una llarga estada professional a Nova York i centrada durant anys en el món de la docència teatral, ha participat en el rodatge de Yo también amb un paper determinant en la trama de la pel·lícula: és la mare d'una noia afectada per la síndrome de Down que s'oposa a la relació de la seva filla amb un noi que pateix el mateix problema genètic. «És un film que crec que ajudarà a veure els que tenen síndrome de Down com a persones amb necessitats físiques, psíquiques i emocionals, i no a veure'ls com a deficients», explica l'actriu saltenca, per a la qual l'experiència ha resultat tot un repte interpretatiu, ja que ha treballat amb persones que tenen realment aquesta síndrome, especialment Lurdes Naharro, l'actriu que feia el paper de filla seva. «Treballar amb algú tan diferent el que fa primer és por, i després, quan et sobreposes al prejudici, i ha un espai de comunicació molt més ampli», explica Lladó, que destaca la llibertat amb què els directors del treball han deixat actuar els intèrprets. «Aquest ambient propici m'ha permès buscar un punt de trobada amb Lurdes, ja que en les escenes emocionalment més difícils havia d'aconseguir que es cregués de debò la ficció, evitant que se sentís amenaçada», relata la intèrpret saltenca, el paper de la qual és el d'una mare que evoluciona psicològicament des del rebuig radical fins a l'acceptació del fet que la seva filla mantingui una relació de parella amb un altre noi amb síndrome de Down. Lladó ha participat anteriorment, entre altres, en films com ara Alegre ma non troppo, de Fernando Colomo; És quan dormo que hi veig clar, de Jordi Cadena, i Entre Rojas, d'Azucena Rodríguez.

Dirigir teatre

Tot i la seva llarga experiència com a actriu des que va debutar amb el Grup Proscenium l'any 1976, Lladó afronta aquests dies el seu debut com a directora teatral, amb el muntatge Chicks, un par de tipas discurriendo, del nord-americà John Ford Noonan, i que es va representar a l'Off-Brodway als anys vuitanta amb Susan Sarandon en un dels papers principals. L'obra, que explora el paper de la dona en la societat actual, està protagonitzada per Alessia Cartoni i Berta de la Dehesa, i es representa a la Sala Tarambana de Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.