Un advocat i un antic «hacker» de Barcelona ideen un sistema per combatre la pirateria a internet

L'aplicació elimina els enllaços per baixar discos i pel·lícules de la xarxa

La Gran Bretanya està disposada a tallar la connexió a internet a tots aquells que es descarreguen música i pel·lícules de manera il·legal. A França, el Tribunal Constitucional va tombar una proposta similar del president Sarkozy que amenaçava de deixar sense internet a tots aquells que haguessin comès tres «delictes». A l'Estat espanyol, una de les zones amb més pirateria de tot el món, la convicció, probablement, que la pirateria ja fa temps que s'ha convertit en un gegant contra el qual és impossible lluitar, s'ha aplicat el «cànon digital», una compensació econòmica que, els autors i editors, reben de la venda de diferents mitjans de gravació.

L'advocat Josep Coll i un antic hacker que prefereix mantenir-se en l'anonimat han ideat des de Barcelona un sistema amb el qual no es vol perseguir el cibernauta que baixa pel·lícules i discos sinó que es proposa eliminar –un per un– els enllaços a contingut il·legal que hi ha en determinats portals. «Més que denunciar la senyora Pepeta per haver descarregat Lost, el que busquem és que, a la senyora Pepeta li sigui impossible trobar un arxiu il·legal de Lost», explicava ahir Coll en una demostració davant la premsa de l'aplicació Red Points, durant la qual van eliminar tots els discos de Sisa –un dels músics que ha contractat els seus serveis– del portal Rapidshare. El sistema es basa en l'eliminació de continguts portal per portal. «És un treball de xinos, però el mateix que podem fer en quinze minuts, als jutjats pots tardar tres anys», emfasitza Coll, que assegura que «les macrosolucions mai no han funcionat» i que, quan un usuari, en quinze minuts, no ha trobat a internet la pel·lícula o el disc que busca, deixa de cercar-lo.

Els clients de Red Points són, generalment, grans discogràfiques i productores cinematogràfiques. «Podem fer que Agora, la nova pel·lícula d'Amenábar, no es trobi a internet el mateix dia de l'estrena, i a la productora li costarà menys del que li costa un càtering o un anunci en una revista», explica Coll.

Red Points ha aconseguit, segons asseguren, gestionar amb èxit el 98% de les intervencions en arxius de descàrrega directa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.