El Cercle Artístic de Sant Lluc recupera obres del Macba

Amb el títol El Model Absent, el Cercle Artístic de Sant Lluc ha reunit un conjunt de peces extretes de la col·lecció del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba). L'exposició, poc extensa, va ser inaugurada ahir a la tarda. Il·lustra el concepte d'absència a partir d'obres de destacats artistes internacionals, com ara el català Ignasi Aballí i l'alemany Peter Friedl. Les peces escenifiquen, d'una manera o una altra, la falta del seu contingut principal. «El recull té un punt maliciós, ja que vol incomodar l'espectador, forçar-lo a qüestionar-se el que està veient», explica Lúa Coderch, comissària de l'exposició juntament amb Dario Rein. Els dos responsables, estudiants de Belles Arts, no dubten a recuperar una imatge conjurada per Walter Benjamin: l'obra d'art com a escena d'un crim.

Inma Casas, assessora d'exposicions del Cercle, insisteix en com la mostra «vol, a partir de la tradició, treballar la idea de model amb artistes actuals consolidats»: «A més, aquesta reflexió obre Sant Lluc a la contemporaneïtat.» Casas defineix les sales d'exposicions com a «laboratori d'experiències» a disposició dels artistes joves. Chus Martínez, conservadora en cap del Macba, és partidària de la difusió de la col·lecció del museu: «En estendre's per altres cercles, les obres entren en contextos diferents.»

Paral·lelament, el Cercle proposa un programa de vídeo. Les peces projectades «giren entorn el concepte d'apropiació i síntesis d'altres mitjans», explica la comissària, Neus Miró. Extreuen idees i dinàmiques pròpies del cinema i la televisió per tal de readaptar-les a un nou entorn artístic.

Amb aquesta nova exposició, el Cercle, localitzat al Palau Mercader des de principi d'any, continua treballant amb altres institucions prestigioses, havent col·laborat anteriorment amb la fundació de «la Caixa», entre d'altres. La mostra es podrà visitar fins al 28 de novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.