la contra

Trenta anys de música en família

Àngels Alabert deixarà la batuta del Cor Maragall després del concert de Tots Sants

«El més important és que hem estat com una gran família on tothom ha pogut dir la seva i entre tots hem decidit les coses. M'he sentit molt apreciada i respectada per tota la gent que ha passat pel cor», diu Àngels Alabert i Feliu com a balanç dels seus trenta anys al capdavant del Cor Maragall, una formació que ella mateixa va fundar el 1979 i que s'ha convertit en tota una institució en el món musical i coral gironí. Per al cor ja és una tradició el concert de Tots Sants, en plenes Fires de Sant Narcís, que aquest any tindrà una significació molt especial: el diumenge 1 de novembre, a l'Auditori de Girona (12h, entrada lliure), el Cor Maragall celebrarà el seu trentè aniversari i, a més a més, homenatjarà la seva fundadora i directora, que portarà la batuta per última vegada. Alabert ha pres aquesta decisió per motius personals: ara viatja força amb la seva filla, la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, i li dóna un cop de mà amb la seva nena petita mentre ella actua en escenaris d'arreu del món. «Però que no es pensin pas que no em veuran mai més! –riu Alabert–. Visc molt a prop del centre cívic de Sant Narcís, on assaja el cor el dijous i el dissabte, i hi passaré sovint per cantar amb ells.»

El Cor Maragall –un homenatge d'Alabert al poeta, pel seu Cant espiritual, que va musicar– ha estat molt important per a aquesta professora del Conservatori de Girona, compositora i intèrpret de sòlida formació, adquirida amb sobreesforços mentre aixecava una família de quatre fills, tots ells amb educació musical i dos, Agustí i Gemma, dedicats professionalment a la música. La nissaga va començar amb Àngels Alabert, nascuda en una família treballadora sense antecedents musicals, però amb un oncle, Pere Alabert i Maresme, que la va encoratjar i ajudar a estudiar música, com també va fer-ho la germana Isabel, professora de música de les carmelites, on va estudiar.

El Cor Maragall, format per uns 40 cantaires, ha actuat en desenes de pobles petits, però també a la seu de la Unesco a París i en altres escenaris del continent a través de la federació d'entitats corals Europa Cantat: aquest estiu van actuar a la ciutat holandesa d'Utrecht.

Per al concert de Tots Sants el Cor Maragall prepara una selecció de les peces més representatives del seu repertori. Després el cor iniciarà un procés intern per decidir qui agafarà la batuta que deixa Alabert, sense abandonar mai la música. «La música m'ha donat una gran felicitat. No sé què faria sense ella.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.