Mor l'artista Chema Alvargonzález

L'artista Chema Alvargonzález (Jerez de la Frontera, 1960) va morir la matinada d'ahir a Berlín, segons ha informat la seva família. La ciutat alemanya era un dels seus àmbits d'inspiració creativa, tot i que compartia aquesta qualitat amb Barcelona, que per a ell era una referència personal i vital importantíssima.

La salud d'Alvargonzález no era bona i contrastava amb el seu gran entusiasme per la vida i per la creació. L'artista havia estat trasplantat de fetge dues vegades com a conseqüència de les infeccions provocades pel virus de l'hepatitis C.

El treball d'Alvargonzález es movia plenament per les tendències del l'art contemporani consolidades a partir dels anys noranta: utilització de la imatge digital en forma de vídeo i fotografia, compromís social, implicació amb el territori i utilització freqüent de la instal·lació. «Era un mag de les relacions, li agradava implicar la gent en els seus projectes i també ajudar els artistes més joves. Era una persona d'una gran generositat professional i personal», va dir, poc temps després d'assabentar-se de la seva mort, l'escriptora Victoria Bermejo, excompanya de l'artista amb qui va participar en molts dels seus projectes, com ara Cuaderno de bitácora, una gran instal·lació que va presentar al Tinglado 2 del port de Tarragona. El 2006 havia presentat a la galeria Carles Taché de Barcelona una exposició amb què volia fer visibles aquells indrets que normalment són invisibles per als ciutadans corrents. En aquella ocasió, la mostra, a més de fotografies, presentava un motocarretó que permetia visitar els suburbis de la ciutat.

Al Caixaforum de Barcelona va fer la instal·lació Puntsdelum.net.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.