L'advocat Francesc Guardans serà el nou president del Consell de les Arts

El president de la Generalitat, José Montilla, va comunicar ahir al vespre a l'advocat Francesc Guardans i Cambó que properament serà nomenat president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca). Montilla va rebre ahir al Palau de la Generalitat l'home que, des que al juliol Xavier Bru de Sala va anunciar que renunciava al càrrec, semblava que seria president de la institució. Montilla, de qui van transcendir els seus dubtes inicials sobre el candidat a rellevar Bru de Sala, va assegurar ahir a Guardans que durant els propers dies signarà el decret pel qual quedarà nomenat nou president.

El president de la Generalitat ha fet cas a l'opinió majoritària –per llei no estava obligat a fer-ho– dels membres del Conca, que des del primer moment han vist en Francesc Guardans (Barcelona, 1952) el millor candidat a liderar la nova etapa de l'ens. La majoria ho considera així, però no pas tots els consellers: Pilar Parcerisas, que també aspirava a rellevar Bru de Sala, va aconseguir tres adhesions (per les set de Guardans) en la darrera reunió del ple de la institució.

Resolt el nomenament del nou president, en la composició de la institució sí que hi poden haver sorpreses en un futur pròxim. Parcerisas ha fet públic que s'està replantejant la seva continuïtat com a consellera. I el mateix Bru de Sala podria anunciar aviat també la seva renúncia com a conseller.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.