La fira d'art contemporani Swab deixarà les Reials Drassanes i es traslladarà el mes de maig a Fira de Barcelona

A Barcelona li falta una gran fira d'art que animi el mercat, els col·leccionistes, els galeristes, els artistes i, en general, tot un sector força desencisat, però en espera que algú es decideixi a fer-la, Swab és una alternativa del tot sòlida. I molt més que ho serà a partir de l'any que ve, ja que tindrà lloc, el mes de maig, a Fira de Barcelona.

Les dues primeres edicions d'aquesta fira fundada pel col·leccionista i arquitecte barceloní Joaquin Díez-Gascón i la seva filla Marina, també arquitecta, es van desplegar a les Reials Drassanes el 2007 i el 2008. Aquest any, però, els Díez-Gascón han fet un parèntesi, tot i que amb la promesa que tornarien a fer la fira. Se'ls ha trobat a faltar.

La fira d'art contemporani Swab s'instal·larà al pavelló Z6 (pavelló italià) del recinte de Montjuïc del 13 al 16 de maig. Swab presentarà galeries d'art contemporani –exclusivament– que exposaran i comercialitzaran obres de joves artistes emergents, tot i que acostuma a passar que n'apareix algun de consagrat. Com és característic en aquest esdeveniment, el seu punt fort és l'alta participació d'expositors estrangers. Així, en la tercera edició de Swab hi seran presents 40 galeries, el 80% de les quals seran internacionals.

En la darrera edició, l'any 2008, la fira va presentar 38 galeries, seleccionades per un comitè artístic, 25 de les quals eren internacionals (la majoria, de Berlín i de Nova York), i la van visitar més de 8.000 persones. Swab va tancar generant vendes per un valor d'1,2 milions d'euros.

Swab és una mostra amb què es busca fomentar l'art contemporani a la ciutat de Barcelona, promoure el col·leccionisme entre els joves –les obres són de preus molt més assequibles que les que ofereixen altres fires: oscil·len entre els 150 i els 30.000 euros–, oferir la possibilitat de gaudir de l'oferta de galeries estrangeres, i es proposa mostrar, en un context econòmic com l'actual, tan tocat per la crisi, el mercat de l'art amb optimisme.

En aquesta tercera edició, Swab té el patrocini de la Generalitat, l'Ajuntament, la Fundació Banc Sabadell i Mango.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.