La Mostra de Cinema de Mataró no premiarà aquest any els millors curts

La necessitat d'estrènyer-se el cinturó per la crisi també arriba a la Mostra de Cinema, que enguany redueix un 30% el pressupost i no premiarà, per primer cop, els millors curtmetratges. «Si bé fins ara hi havia dotació econòmica, això no ha afectat la quantitat de treballs que ens han fet arribar, que han sigut 116», va explicar el regidor de Cultura, Sergi Penedès (ERC), que considera que davant la conjuntura econòmica s'havia de triar. A partir d'ara, s'obrirà una línia d'ajudes que se centraran en el procés de creació. Una decisió política que la comissió que organitza la mostra no comparteix en part. Si bé entenen la situació actual, admeten que els premis són també un incentiu per atraure més obres.

Al marge d'això, la mostra, que inclou set pel·lícules de nous realitzadors i es farà entre el 28 d'octubre i l'1 de novembre al Teatre Monumental, és, segons Jacint Fornols, membre de la comissió de cinema, «més curta però més contundent i potent». Una programació que intenta tractar des de diferents enfocaments la recuperació de la memòria històrica. Fornols va destacar sobretot el film que obrirà el certamen, City of life and death, que va guanyar la Kontxa d'Or a Sant Sebastià, i Yuki and Nina, premiada a Canes. Una altra de les estrenes importants serà la del llargmetratge de debut del director mataroní Francesc Páez, Última sesión, rodat, en part, a la capital del Maresme.

LA PROGRAMACIÓ

XXXI MOSTRA DE CINEMA 28 d'octubre, a les 22 h
City of life and death
29 d'octubre, a les 22 h
La mujer sin piano
30 d'octubre, a les 19 h
Yuki and Nina
30 d'octubre, a les 22 h
Los condenados
31 d'octubre, a les 19 h
La pérdida del diamante lágrima
31 d'octubre, a les 22 h
In the loop
1 de novembre, a les 19 h
Última sesión
XXIII MOSTRA DE CURTMETRATGES
28 d'octubre
Tiempo
29 d'octubre
Te quiero
30 d'octubre
Cabaret Kadne i Pijamas
31 d'octubre
En el momento justo i Die Schneider Krankheit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.