L'associació Guaix homenatja Honorat Ros al sopar de tardor d'enguany

Més de dues-centes persones participen d'aquest acte que aprofita per donar el tret de sortida de la Trobada d'enguany a Massanassa

Durant el cap de setmana, l'associació que li fa de suport a la promoció de la llengua i la cultura a al comarca de l'Horta Sud, ha homenatjat Honorat Ros i Pardo en un sopar que ha aprofitat per donar el tret de sortida a les activitats que enguany hauran d'emmarcar-se dins el vint-i-tres aniversari de les trobades d'escoles en valencià a aquesta comarca.

A la cita van acudir més de 200 persones del col·lectiu de mestres i professors de l'Horta, incondicionals de la cultura, arribats de tots els pobles de la vessant sud de l'Horta.

En aquesta ocasió i degut a la personalitat de l'homenatjat, es van aplegar també una bona representació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la presidenta, Ascensió Figueras, al front.

Durant l'acte s'ha posat de manifest el bon nivell cultural dels pobles, viles i ciutats que configuren aquesta part de l'Horta i per damunt dels daltabaixos polítics, les desigualtats econòmiques, les agressions al medi ambient, l'acte va circular pels caminals de pau i convivència previstos.

La vetllada ha subratllat el caràcter lluitador, dialogant, profundament arrelat a la terra que el va veure nàixer, vehement i apassionat en la defensa de les seues idees, enamorat de la llengua i promotor del valencià de l'homenatjat. També se subratllà el seu treball en la formació del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament, la seua petjada en el text definitiu de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià i els darrers treballs promoguts al si de l'Acadèmia.

L'homenatjat va encoratjar els presents a continuar el camí sense defallir i accentuà el seu discurs d'agraïment sobre la necessitat de caminar sota el paraigua de la unitat i «per damunt de les coses que ens diferencien. És més important allò que ens agermana que el que ens provoca rebuig» va argumentar.

Reconeixement a un mestre

A més dels valors que se li atribueixen a la persona homenatjada per Guaix —l'associació que aglutina mestres, professors, pares i mares i associacions d'alumnes a favor de la llengua a la comarca de l'Horta— la nit del Sopar de Tardor ha sabut reconèixer el treball d'un mestre. Es tracta de Nelson Seguí, una persona que va estar singularitzada pels intervinents per la seua dedicació a l'escola després del seu llarg pas per la Conselleria d'Educació i pel Departament de Promoció Lingüística i per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, dins la qual encara desenvolupa una tasca important.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.