El museu marítim renovarà la seva exposició permanent

El Museu Marítim de Barcelona (MMB) va tancar fa uns dies l'exposició de llarga durada per injectar-hi un altre sentit en sintonia amb els temps nous. En els pròxims tres anys el museu durà a terme la restauració de part de l'edifici i el replantejament museogràfic de la seva exposició principal. El període de renovació ja està en marxa, però no afectarà les activitats paral·leles ni tampoc els serveis habituals del museu. S'hi mantindran les exposicions temporals, activitats familiars, el programa pedagògic, cursos, jornades, conferències, i també funcionaran la biblioteca, la cafeteria i restaurant i la botiga. El pailebot Santa Eulàlia, buc insígnia del museu, també es podrà visitar al Moll de la Fusta del port de Barcelona. La intervenció en l'espai arquitectònic, emmarcada en un projecte de restauració total de les Drassanes Reials, una de les construccions civils més emblemàtiques de la història marítima de la ciutat, s'efectuarà sobre una superfície de 10.000 metres quadrats. Entre d'altres, es durà a terme l'aïllament tèrmic de la teulada, l'anivellament del paviment, es tractarà i es restaurarà la pedra de pilars i arcs i, finalment, es construirà una sala de reserves que permetrà al visitant veure les peces conservades a l'interior.

La nova exposició permanent del MMB –el museu és un consorci integrat per la Diputació, l'Ajuntament i l'Autoritat Portuària– tindrà com a eix central la relació entre l'home i el mar en totes les seves expressions i incorporarà elements que afavoreixin el diàleg interactiu, l'experiència vivencial i el coneixement transversal de la cultura i la història marítima a partir d'altres disciplines com ara la música i la cuina. D'altra banda, avui el MMB inaugura (a les 19 h) l'exposició El món flueix: dues mirades sobre una mateixa realitat, que reuneix 25 obres procedents dels fons d'art de la Fundació ONCE, que pertanyen a artistes discapacitats o a creadors que, sense ser-ne, se serveixen del tema com a font d'inspiració. L'exposició, oberta fins al 8 de desembre, vol contribuir a la normalització social de la discapacitat a través de l'art i la seva difusió.

En la mateixa línia de treball, el MMB organitza, conjuntament amb ONCE Catalunya i la Fundació ONCE, les jornades Museus: cultura i bones pràctiques. Aquestes jornades d'accessibilitat i inclusió social, que tindran lloc a partir de demà i fins al divendres, són les primeres que se celebren a l'Estat espanyol. El repte és reflexionar sobre l'accessibilitat en general, tant de les persones discapacitades com de les que tenen un risc d'exclusió social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.