L'Strobe d'Amposta aplega l'obra de cinc artistes internacionals que parlen de l'origen de la vida

El festival de vídeo i art digital ha reduït de manera dràstica la programació

Organitzada per l'Espai d'Arts Visuals d'Amposta, Vida-Orígen té la participació d'artistes que han explorat al llarg de la seva trajectòria aquesta temàtica i que ara han produït o adaptat una obra per a la mostra: «Les connexions entre l'art i la ciència estan a l'ordre del dia. Els darrers avenços científics en disciplines com ara la física, la biologia o la química són recurrents punts de partida per a artistes i pensadors», diu el seu curador, Blai Mesa, en defensa de la temàtica de la mostra. L'origen de la vida és una de les qüestions més interessants que s'han treballat en aquests encreuaments entre art i ciència i és a partir d'aquest concepte que s'ha gestat Vida-Orígen, una multiinstal·lació en què el visitant es trobarà submergit en un complex d'instal·lacions audiovisuals que es van succeint en diferents punts d'un mateix espai que s'ha adequat com a cambra fosca. Strobe ha produït l'exposició amb la col·laboració del centre de producció d'arts visuals Hangar de Barcelona, en concret les quatre obres que incorporen sistemes d'àudio. L'exposició té una durada d'uns trenta minuts i funciona com el cinema, amb uns passis consecutius. «Aquesta fórmula cerca un sentit narratiu que convida el visitant a quedar-se atrapat dins l'exploració que, des de l'art contemporani i mitjançant noves tecnologies, s'ha elaborat al voltant de les múltiples preguntes i respostes que genera el misteri de l'origen de la vida.» Els artistes que hi han participat són Joanna Hoffmann (Alemanya), Casey Reas (EUA), els catalans Gerard Gil i Evru i el col·lectiu Neuronoise. L'exposició, que té voluntat de ser itinerant per altres ciutats del país, s'inaugurarà al Museu del Montsià el 7 de novembre i estarà oberta fins al 8 de desembre. La inauguració consistirà en una taula rodona que aplegarà els artistes participants en l'exposició i el concert Mitosis, que anirà a càrrec de Neuronoise.

El format del festival Strobe d'enguany és més reduït que el de les quatre edicions anteriors: «La crisi econòmica ha afectat el festival, però el pressupost no s'ha retallat massa. El que hem volgut és concentrar l'activitat i els recursos. Hem apostat per la qualitat davant la quantitat», explica Blai Mesa. El festival viu també un parèntesi en espera que s'inauguri, a començaments del 2010, la seu física de l'Espai d'Art Visual d'Amposta, una obertura que es programarà amb una exposició de l'artista ampostí de projecció internacional Carles Guerra.

A banda de la multiinstal·lació Orígen-Vida, aquesta edició de l'Strobe ha produït el documental Festa major, del realitzador Santi Valldepérez (Amposta, 1978).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.