Un congrés i una exposició analitzen a València l'expulsió dels moriscos

El pròxim 5 de novembre, el Museu d'Història de València inaugura una exposició sobre els despoblats moriscos, els llocs on va viure la població musulmana rere la conquista cristiana i fins a la seua expulsió en 1609, de la qual es compleix enguany el 400 aniversari.

L'exposició Despoblats moriscos. 400 anys després s'emmarca dins dels actes organitzats en el Congrés Internacional L'Islam proper. Els moriscos valencians que, amb l'auspici de la UNESCO València, tindrà lloc a la ciutat durant els dies 5 al 8 de novembre. La inauguració del congrés, organitzat, entre altres, pel Consell Islàmic Superior de la Comunitat Valenciana (CISCOVA) i el Centre Cultural Islàmic de València (CCIV) tindrà lloc el proper dijous en el Rectorat de la Universitat de València.

A més, el 8 de novembre es durà a terme una excursió amb autobús als despoblats moriscos de La Cairola a la Vall d'Ebo, i Atzuvieta a la Vall d'Alcalà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.