el lector escriu

Huguet a la Costa Daurada

Vaig ser un dels afortunats que van gaudir del delirant discurs que el multiconseller Josep Huguet va oferir recentment en la Nit del Turisme de la Diputació de Tarragona. Per resumir-ho una mica, Huguet va tornar a insistir en la idea de menystenir el «turisme de sol i platja», que va qualificar de «marca blanca», i va preconitzar la seva substitució per un nou model turístic. «Parole, parole...», que dirien els italians.

Aquest home no ha entès res de res. L'oferta de turisme cultural i rural de les nostres comarques ha de ser potenciada en si mateixa, és clar que sí, però sobretot com a complement de l'oferta de sol i platja, perquè no cal ser un geni per entendre que els aragonesos i bascos que ja dormen a Salou o Cambrils buscant-hi sol i platja, és més fàcil que es desplacin a la Tàrraco romana, o al Priorat, o al delta de l'Ebre, que si ho han de fer expressament des dels seus llocs d'origen.

Perquè si el conseller Huguet ens vol fer creure que els milers de turistes anglesos que ens visiten ho faran directament per conèixer el «turisme de la memòria històrica» o «la ruta de Sant Jaume» és que aleshores el nostre conseller té un petit problema. I el té, perquè això va ser exactament el que va dir, davant la mirada atònita dels hotelers i restauradors de la demarcació.

El govern tripartit de Catalunya sembla que vulgui impulsar un turisme endogàmic, de catalans i entre catalans, i s'obliden que hi ha milers de llocs de treball en perill amb la dràstica baixada del nombre de turistes anglesos a la Costa Daurada, per no parlar de la dramàtica situació de molts petits hotelers. Però mentre el govern de la Diputació de Tarragona s'esforça per intentar arribar a acords amb els tour operators per, com a mínim, reduir l'impacte negatiu de la crisi, el conseller Huguet continua explicant històries sobre els espies de la Guerra Civil espanyola.

Diuen que estimen Catalunya, però l'estan deixant feta un desastre.