el lector escriu

Gaudir del bosc

Sóc propietària d'un petit bosc del qual no tan sols jo sinó molts en gaudim. Uns hi busquen bolets i recullen pinyes, herbes aromàtiques o maduixetes, d'altres simplement s'hi passegen per gaudir de la natura o fins i tot per festejar; és per tant un espai de lleure que juga a més un important paper en proporcionar aire net a un entorn força poblat. No m'importa que aquest bosc (malgrat ser jo l'única que en paga la contribució) pugui ser disfrutat per molts, però el que no puc suportar és que alguns dels que el visiten deixin una empremta en forma de deixalla o destrucció en aquest paratge verd on tan sols la Natura n'hauria d'ésser la protagonista.

Tot sovint haig d'arromangar-me per treure llaunes, plàstics, cartutxos, runa i fins i tot nombrosos kleenex acompanyats de preservatius; en altres ocasions haig d'arranjar camins o vegetació malmesa per visitants desaprensius muntats en potents motos de trial, quads o fins i tot 4X4. També ara, amb l'aixecament de la veda, els que hi volem passejar no ens hi podem ni acostar, perquè molts ocells del bonic bosc es converteixen en preuats trofeus i endinsar-s'hi entranya no tan sols entristir-se sentint detonacions en lloc del bonic cant dels ocells, sinó, encara pitjor, un greu risc de rebre una perdigonada. Però el pitjor de tot són les múltiples cigarretes escampades per aquell espai forestal, algunes de les quals amb senyals evidents de no haver estat degudament apagades, que poden destruir el bosc del qual tots disfrutem.

Sigueu benvinguts al generós bosc, però tan sols aquells que el vulgueu entendre i sapigueu respectar-lo deixant-lo tal i com l'havíeu trobat en arribar.