el lector escriu

Carrils bici

Oi que es fan inversions per construir carreteres? Doncs igualment és un bé per a la ciutat el fet d'ampliar i connectar nous carrils bici amb els ja existents.

L'opció d'agafar la bicicleta és una alternativa intel·ligent, com a mesura preventiva per evitar certes malalties. Per tant, constitueix un estalvi a llarg termini de la despesa pública sanitària. Quan anem en bicicleta pels desplaçaments més funcionals, com anar a la feina, a l'escola o per altres interessos de caràcter no lúdic, estem fent salut. D'aquesta manera, no ens cal trobar un espai de temps afegit a la nostra jornada per fer més exercici, almenys per complir amb uns mínims d'hàbits saludables.

El fet de disposar d'un espai físic exclusiu per anar amb bicicleta, ben senyalitzat i integrat en el disseny urbà, ens engresca a pedalar amb dignitat. Els carrils bici, doncs, són un símbol de desenvolupament, ja que contribueixen a fer la ciutat més tranquil·la i més humana.

Si volem aconseguir que creixi el nombre d'usuaris de la bicicleta, hem de començar per tenir les infraestructures, com són els carrils bici, que ens facilitin moure'ns de forma àgil i fluida. També s'han de crear aparcaments més segurs per a les bicicletes, que donin confiança i ens facin perdre la por davant de possibles robatoris.

Per a aquelles o aquells que creuen que suaran massa o els fa mandra l'esforç físic que suposa pedalar, els proposo que provin la bicicleta elèctrica. No és tan cara com un vehicle a motor i la seva bateria es pot carregar a casa. (per als que volen un terme mitjà, poden desconnectar la bateria i pedalar com si la bicicleta no fos elèctrica). Els més estrictes, des del punt de vista ecològic, objectaran que tota bateria esdevé un residu, però i el CO2 que emeten els vehicles a motor, no ho és? I el respirem diàriament!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.