el lector escriu

«Peixet per als gatets»

Un cop més hem pogut comprovar com les diferents associacions i col·lectius de vídues de Catalunya segueixen sense ser atesos en les seves justes reivindicacions.

La situació actual és insostenible, ja que perceben el 52% de la pensió que el marit tenia assignada, cosa que, com hom pot imaginar, les deixa en la més absoluta indefensió econòmica. El que reivindiquen no és cap cosa de l'altre món: el 70% de la base reguladora, cosa que si se'ls concedís els permetria viure, almenys, d'una manera més folgada. Aquesta situació de pobresa a què estan sotmeses hauria de remoure alguna que altra consciència, encara que, tal com veiem que van les coses, ens temem que això no succeirà. Més d'una vídua es veu obligada quan va a comprar al mercat, a demanar «peixet per als gatets», quan aquest peix no es per als gatets, sinó per a la mateixa vídua. Aquest darrer paràgraf de més amunt no és fruit de la imaginació de qui escriu: forma part d'un relat més llarg i trist, narrat per una vídua, la qual forma part del Col·lectiu pels Drets de les Dones Vídues de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.