Horts municipals

Des del 2003, que es va crear l'associació la Ruda- Amics de Can Deu per a l'agricultura ecològica, es van signar convenis amb l'Ajuntament de Sabadell per tal de conrear la terra segons els principis de l'agricultura ecològica, organitzar i promocionar activitats educatives, de formació i difusió. Això va permetre fer-nos responsables d'una parcel·la per a horta escolar, que s'oferia a les escoles de Sabadell dins del programa Ciutat Escola fins al curs 2008-2009, quan l'actual regidoria de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes no la va voler incloure en el programa. El 2003 l'Ajuntament ens va autoritzar a conrear un hort municipal a l'horta de can Roqueta i des de 2006 una altra a l'àrea d'horta de can Bages. Cada any hem organitzat sessions formatives i visites relacionades amb temes d'interès per al conreu d'horta, però l'any passat la mateixa regidoria de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes ja no en va voler fer difusió i enguany ens volen retirar la parcel·la de can Bages, sense que s'hagi donat cap motiu. El nou regidor va voler fer un nou reglament per als horts municipals, concentrar les parcel·les per entitats a l'àrea de can Roqueta. S'han fet tres convocatòries per adjudicar parcel·les, ens hem presentat a totes i, tot i complir els requisits, no ens n'han adjudicat cap de nova.

Finalitzen les autoritzacions i els convenis i no els volen renovar, prefereixen deixar hortes de titularitat municipals abandonades. Hem demanat als responsables de la regidoria que vinguin a l'assemblea i parlar-ne; s'hi han negat. La nostra interpretació és que l'actual regidoria no ha respectat la legalitat ni el reglament, el nou reconeix situacions d'horta preexistents i una adjudicació per a 5 anys, fets que no ens volen aplicar. Ens veiem conduïts a acudir a un estament imparcial que resolgui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.