Aigües tèrboles

Santa Coloma de Farners és una ciutat regada per dues rieres que, tret dels mesos d'estiu en què són explotades fins a l'extenuació per al regadiu, sempre porten un cabal prou important. Sempre s'havia dit que la riera major era suficient per al subministrament d'aigua per beure per a la ciutat. Només calia retenir-la mitjançant un embassament i dosificar-ne el cabal durant tot l'any.

Es varen fer projectes constructius i totes les administracions veien amb bons ulls que l'execució de l'obra de l'embassament de les Fosses era una solució de futur per a l'abastament d'aigua per beure de Santa Coloma i regadiu del sot de Vallors.

Però d'un temps ençà l'Ajuntament ha abandonant la idea de la construcció del pantà de les Fosses, es va embrancar en un projecte de portar l'aigua per beure a la ciutat mitjançant una connexió a la canonada d'Aigües del Ter amb la qual transporta aigua del pantà de Susqueda a la potabilitzadora de Montmeló.

Després de gastar-se més de 15 milions de pessetes en el projecte que no se sap qui l'ha pagat, ara l'Ajuntament ens surt que la millor solució és portar aigua de la dessaladora de Blanes per al consum... Quina ironia més gran i quina disbauxa de diners. Primer un projecte que en un any ha quedat obsolet i ara hem de veure com ens volen portar aigua dessalada de trenta quilòmetres de distància per una canonada d'impulsió que val una milionada... Quina ironia més gran, quan anys enrere s'havia parlat que si la pressa de les Fosses fos prou gran se'n podria derivar aigua per al consum de Lloret i de Blanes. Ara resulta que és del mar d'on ha de sortir l'aigua que ben aviat beurem el colomencs, si no canvien les coses radicalment.

La ciutadania es pregunta, com jo mateix, quins interessos s'oculten al darrere d'actuacions sense sentit que prenen els nostres governants. Com és possible que hàgim d'empassar-nos una bestiesa tan gran?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.