el lector escriu

«The end of the line»

Aquests dies a la televisió s'ha emès un documental el títol del qual traduït significa «al final de la línia», «salvem el mar», i que qualifica l'home de pitjor depredador de la cadena tròfica. Aquest documental d'investigació, molt interessant i que ens aclareix l'afectació de la pesca professional, demostra que la situació real mundial dels oceans és molt crítica per la sobrepesca, i que el final de la línia, de la destrucció, està molt a prop. Malauradament, la nostra humanitat ja ha contribuït negativament al medi marí, com ara amb la desaparició del bacallà del Canadà el 1992, la qual cosa va deixar sense feina més de 40.000 persones i encara els estocs de pesca no s'han recuperat.

Gràcies a molts investigadors de tot el mon s'ha descobert que el declivi va començar el 1988, però a causa de les estadístiques inflades del total de les captures això es va esbrinar l'any 2008.

Les conclusions del reportatge i amb les quals estic molt d'acord són que ara que coneixem el problema som a temps de no arribar a la total destrucció, si tota la humanitat hi posa alguna cosa de part seva: els consumidors han de canviar els hàbits alimentaris. Pregunti abans de comprar. Mengi només peix pescat de manera sostenible. La indústria pesquera de tot el món ha de complir les lleis i reduir la seva capacitat. Cal crear grans àrees marines protegides als oceans per aconseguir que la pesca professional sigui responsable.

Espero que els nostres fills no puguin dir que la nostra generació va destruir els oceans per no haver fet res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.