La decisió ha de ser del territori

Molts habitants dels nostres pobles veuen la indústria eòlica com una amenaça per als llocs on es pretén instal·lar, volem dir que posen en perill l'skyline i la potencialitat de desenvolupament d'una indústria incipient de turisme rural i oferta de natura, així com el desenvolupament d'activitats tradicionals com la pervivència de cultius o la cacera. La nostra carta de presentació, l'etiqueta, el paisatge (clau de prosperitat), pot ser-nos robada per companyies elèctriques que no els importa el territori i que només estan interessades en la subvenció d'una energia que en molts llocs s'ha demostrat inoperant i que hem de pagar via consum i impostos.

La implantació de l'energia eòlica té un caràcter fortament especulatiu. Un territori, l'Empordà, no ha d'assumir aquesta destrucció a gran escala. Cal la microgeneració distribuïda i no dependre de pocs i grans centres productors. S'ha d'excloure l'Albera (candidata a Patrimoni de la Humanitat) i la plana empordanesa de la instal·lació d'aquestes torres de més de 120 m i línies d'evacuació. Això no només trencaria l'harmonia del paisatge, sinó que condemnaria generacions futures a la indigència quant a un veritable desenvolupament sostenible. Cal aturar les ZDP plantejades per la Generalitat i col·locar-les només en llocs degradats o just al costat de la carretera N-II o l'autopista AP-7. Hem de preservar els paisatges que hem conegut i que ens han ajudat a prendre consciència de l'excepcionalitat dels nostres pobles i de la nostra identitat personal i col·lectiva. El govern ha de respectar l'acord del Consell Comarcal fonamentat en l'estudi de l'Institut Cerdà sobre la forma menys destructiva d'implantació eòlica a l'Alt Empordà. És el territori qui ha de decidir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.