el lector escriu

Un dia per a l'Esperança 2010

La crisi econòmica i el canvi climàtic castiguen especialment les poblacions pobres. Es calcula que hi ha més de 1.000 milions de persones que sobreviuen amb menys d'1 euro al dia. El 70% són dones. Us imagineu com és la vida d'una família que ha de menjar, pagar per l'educació i l'assistència mèdica amb 30 euros al mes? Com ho aconsegueix? Cada minut, 100 persones s'enfonsen en la pobresa. Però... què passaria si, cada minut, altres 100 persones se sumessin a la solidaritat? Que podríem canviar el món! Ens ajudeu?

En repetides ocasions, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha compromès a millorar la situació dels països empobrits. Ara que ocupa la presidència de la Unió Europea té l'oportunitat, i la responsabilitat, de buscar solucions eficaces per posar fi a la pobresa. Per això, durant la celebració del Dia de l'Esperança d'Intermón Oxfam volem que ens ajudeu a demanar-li a Zapatero que compleixi les seves promeses. Volem que, des de la Unió Europea, impulsi un pla de rescat dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, mesures concretes per eradicar la fam, salut i educació per a tothom. A més, volem que garanteixi la protecció dels civils atrapats en conflictes i que promogui un acord de pau entre israelians i palestins que sigui just.

A Intermón Oxfam sabem que els canvis són possibles. Treballant per la justícia econòmica podem canviar moltes vides. I això és possible gràcies al suport de persones com vosaltres. Persones compromeses i coherents, que, tot i la crisi, seguiu al nostre costat, sembrant esperança. Però per canviar el món hem de ser més. Ajuda'ns a aconseguir que la presidència espanyola de la Unió Europea lluiti de veritat contra la pobresa. Perquè tots junts podem aconseguir grans canvis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.