Si l'estiu és sec, pot ser un problema greu

Des que em va arribar la jubilació, fa uns anys, uns amics i jo ens dediquem a descobrir, recórrer i, si és necessari, netejar rutes que duguin a ermites de la Mare de Déu. Les rutes les fem amb cotxe, caminant i amb bicicleta de muntanya. Fruit d'aquestes escapades, ja hi ha dos llibres publicats i tres més en els quals treballem, el tercer, en avançat estat d'elaboració. No obstant això, no és dels meus llibres de rutes, del que vull parlar, sinó que, amb motiu d'haver-les fet, he observat el lamentable estat dels nostres boscos, especialment arran de la forta nevada del mes de març passat.

És cert que els serveis de les diverses administracions han netejat els camins principals, una gran labor que agraïm, però els boscos, especialment els de fulla perenne, de la Selva i el Baix i l'Alt Empordà, són plens d'arbres tombats i branques, també per terra, de la majoria dels que queden drets. Aquesta llenya és un focus d'incendis forestals devastadors. Dubto que els propietaris d'uns boscos amb molt baixa o nul·la rendibilitat tinguin capacitat econòmica i laboral per portar a terme la neteja que necessiten. Per la meva experiència en treballs forestals, conec el risc que aquesta situació representa, i és per això que pregunto: lamentarem a l'estiu la manifesta desídia de primavera? No hi ha cap administració capaç de promoure grups de neteja? Amb els milers de desocupats, a molts se'ls està acabant cobrar, no es poden promoure els esmentats grups i matar dos ocells d'un tret? Creguin-me, si l'estiu és sec el problema pot ser greu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.