el lector escriu

Sobre el pacte social i polític

El Ministeri d'Educació va presentar el 22 d'abril un text per arribar a un pacte social i polític. Les principals conclusions que es poden deduir d'aquest document són: que el ministeri es nega a donar la condició d'autoritat pública al professorat, que no vol establir un batxillerat de tres anys, que no s'atreveix a establir que les futures proves externes al final de la primària i de l'ESO serveixin per determinar si un alumne pot canviar o no d'etapa, i que al batxillerat s'hi podrà accedir també fent a 4rt d'ESO la via dirigida a l'FP.

A més, el pacte està plantejat per obtenir beneficis partidistes, en establir la següent estratègia: 1. Oferir 1.570 milions d'euros en tres anys a les comunitats autònomes a canvi del seu suport. 2. Oferir al professorat estudiar la continuïtat fins a la propera regulació de la gratificació extraordinària per jubilació anticipada als 60 anys que finalitza el 2011, a canvi del suport dels grans sindicats. No s'entén per què, si és bo mantenir aquesta jubilació, això es vincula a la firma o no d'un pacte. 3. No establir cap mesura per conèixer els nivells dels alumnes en les matèries comunes, per no molestar cap comunitat autònoma. 4. Retirar la necessitat dels 2/3 dels diputats per arribar al pacte, per així fer-lo possible sense l'únic partit imprescindible perquè es pogués mantenir si hi hagués un canvi de govern.

És evident que el ministeri no vol canviar el model educatiu i que simplement pretén utilitzar els diners de tots, que amb pacte o sense pacte s'han d'invertir en educació, per intentar comprar voluntats i així obtenir rèdits partidistes. La qüestió és si cal esperar un altre ministre, o un altre govern, o no hi ha solució? Si són molts els que abonen aquesta pèssima proposta, òbviament per interessos particulars, continuarem tenint el que mereixem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.