Estem envoltats de ximplets

«Estem envoltats de ximplets...» Així acaba un escrit del columnista Manuel Castaño. Comença dient: «El president de Bolívia ja tenia un lloc en la història universal de la ximpleria...» El columnista Castaño comença i acaba parlant de ximples i ximpleries. L'article només fa que parlar de ximpleries perquè ve d'un ximplet? Seria un acudit fàcil, però no el fem. Malgrat que quan un llegeix la premsa podria pensar, i a vegades pensa, que certament estem envoltats de ximplets o d'estúpids o de malvats o d'una mica de cada, com aquell complet 3 en 1 que serveix per a tot.

Però, és clar, els mals pensaments són inevitables quan les persones tenim aquesta puta mania de pensar... Al columnista Castaño ja es veu que no li agrada el president de Bolívia, ni els altres que cita. En té bons motius: avui són la púrria. I està justificat, des d'aquesta societat modèlica, civilitzada, culta, democràtica, lliure, justa, solidària i assenyada, dir allò que diu: «A la resta del món –Bolívia, Veneçuela, l'Iran, Rússia o la Xina– es governa d'aquesta manera: negant els fets i d'esquena a l'objectivitat científica; inculcant supersticions i doctrines mil·lenaristes; impedint les llibertats i eliminant els discrepants...» (Substituïu la llista anterior per «Catalunya»: el columnista Castaño no hauria aconseguit una bona frase plena de contingut? Feu la prova amb «Espanya», amb «Euskadi» –la frase queda de déu, oi?–, amb «etc.», i la frase funciona gairebé sempre). Jo no diria que «el món (està) en mans dels ximples» com afirma en el títol el columnista Castaño, jo diria que una part de les mirades mediàtiques sobre aquella part del món que no diu amén a l'imperialisme estan fetes per ximples, o ximplets... o per estúpids o per malvats o per una mica de cada com aquell complet 3 en 1 ja esmentat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.