El lector escriu

el lector escriu

Mestra de vacances!

Jo sóc mestra, i si no ho tinc mal entès al meu calendari laboral hi consten com a dies festius l'agost, els dies de Nadal i Setmana Santa, les festes locals del poble on treballo i dues de lliure disposició de cada centre. Com pot ser que ens veieu fora de l'escola al juliol? Doncs perquè és un mes laboral que destinem a la formació i el reciclatge necessari per actualitzar-nos. Ah! I aquesta formació és una quota d'hores que podem fer al juliol o al llarg del curs. I què passa si no ho fem? Doncs, si ets substitut, els mesos de juliol i agost no cobres; si ets definitiu en la pública, deixes de cobrar el complement específic del sou bàsic, i si ets de la privada, depèn del centre, però normalment no hi ha complements ni res, fas els cursos que et manen i punt. Per cert, que aquesta formació sovint ens l'hem de pagar nosaltres, ja que no hi ha prou places als cursos que ofereix la Generalitat. A tot això, podríem afegir-hi que els mestres ens emportem hores i hores de feina diària a casa.

Els mestres catalans podríem malgastar energies criticant els mestres d'altres comunitats que treballen pel mateix sou de 9h a 2h, o criticant tots els que treballen amb un jornal com el nostre i cobren igual sense endur-se feina a casa, o els que fan jornades compactades, o... Ai! Això d'haver de pensar a criticar els avantatges de les feines dels meus amics és per a mi malgastar el temps. Prefereixo invertir-lo lluitant al costat de les causes que defensen els drets dels vostres fills i preparant la classe de demà. Per cert, no us ho he dit, però com a mestra sóc una privilegiada i em podeu criticar amb totes les vostres energies i em podeu dir allò que a vosaltres també us hauria agradat ser mestres... Ja que dia a dia faig una feina que m'omple i em fa feliç, perquè tinc el privilegi d'acompanyar els vostres fills en el màgic món dels aprenentatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.