El lector escriu

Incoherències

La campanya electoral s'està embrutant molt: total, per obtenir un grapat de vots més. En pocs dies hem vist estratègies com la de fer videojocs ofensius, simular actes íntims en vídeo, cercar massivament vots de persones potser menys formades en àrees desfavorides o entre poblacions marginals o en atur, acusar altres comunitats autònomes de lladres o de tramposos... i arreplegar tot el que sembli aprofitable.

Dedico la major part de la meva vida professional a explicar filosofia. Tinc uns alumnes extraordinaris, generalment. No deixen de ser joves i esverats, però escolten, atenen i volen aprendre.

Els ensenyo, entre d'altres, l'educació per la ciutadania a 3r d'ESO i l'educació eticocívica a 4rt.

Em fa vergonya que els que els explico sobre la responsabilitat política i la noblesa del servei als conciutadans no es vegi ni de lluny reflectit en el que fan els nostres candidats (no tots, per sort!).

És una incoherència total. Un programa recent que hem començat, afavorit per l'Oficina Antifrau del Parlament de Catalunya, vol ajudar-los a entendre millor les excel·lències dels processos electorals i la dedicació a la vida pública: com és possible ensenyar allò que alguns no viuen que, a més, pretenen gestionar els béns públics.

Canviïn, si us plau, o deixin la política a gent noble, assertiva i digna. Els ho demano!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.