El lector escriu

35 anys esperant la llibertat

El 27 febrer celebrem 35 anys de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica. Un període negre per a la població sahrauí, que pateix l'exili i la vulneració dels drets humans als territoris ocupats, l'espoli de riqueses, la indiferència de la comunitat internacional i la traïció dels governs espanyols.

L'aixecament del “Campament de la dignitat”, a l'Al-Aaiun, per protestar pacíficament contra l'exclusió de la població sahrauí, va acabar en una repressió brutal. Activistes de Resistència Sahrauí van trencar el silenci informatiu i van mostrar al món el veritable rostre sanguinari del règim de Mohamed VI. Gdeim Izik ha estat el punt de partida d'altres revoltes contra la tirania a Tunísia, a Egipte, i possiblement al Marroc. La via diplomàtica ha fracassat. Per tant, les oportunitats de solució del conflicte les podem trobar aprofitant la debilitat de l'ocupant o si sorgeix una revolució democràtica al Marroc, sotmès al feudalisme de la corona alauita. El moviment solidari amb el poble sahrauí. Recordem: el 27 de febrer amb el compromís activista al costat dels sahrauís. La solidaritat i la justícia no poden ser neutrals.

Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.