El lector escriu

Camps ha sortit de l'armari...

La prohibició de veure TV3 al País Valencià –després de 25 anys– del president de la Generalitat Valenciana representa el zenit dels atemptats a la llengua i cultura catalanes. La decisió de Camps viola, al més pur estil feixista, els drets fonamentals de llibertat d'expressió i d'informació, com ho fa Chávez.

La Constitució Espanyola, que sovint omple la boca dels del PP quan els interessa, assenyala a l'article 3.3 el següent: “La riquesa de les distintes modalitats lingüístiques d'Espanya és un patrimoni cultural que ha de ser objecte d'especial respecte i protecció”. Doncs qui fa el contrari és un genocida cultural, com Franco, Hitler i Stalin. Quin mal fa al Sr. Camps que jo puga veure TV3? Quin contrast de parers pot haver-hi, si l'oferta televisiva és unidimensional, manipuladora, sectària i altament espanyolista? Podem veure televisions asiàtiques i d'arreu del món, però no veïnes.

Existeix una normativa europea que afavorix la recepció televisiva entre països i comunitats d'una mateixa llengua. Per què no s'aplica ací? Senzillament perquè ací l'única llengua que gaudeix de protecció és la castellana, les altres senzillament “molesten”, hi són per anar per casa i parlar a la filà. Ens hem quedat sense la principal eina de normalització lingüística, que informava puntualment i cabal de tot allò que passava, no com Canal 9, que, a banda de denigrar el valencià, és el nodo de Camps.

Alcoi

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a