El lector escriu

No puc fer l'examen en català

Sóc estudiant de biologia ambiental, a la UAB, i divendres 25 de març em vaig examinar de genètica, una assignatura obligatòria d'aquest grau. La professora és de Galícia, però ja fa 10 anys que imparteix aquesta matèria aquí, i tot i haver-li demanat, no ha volgut fer l'examen en català. Crec que el dret d'examinar-se en català l'hauríem de tenir tots els estudiants de Catalunya i, com a mínim per respecte a una cultura i a unes persones, els professors haurien de fer els exàmens en català. També, si algun alumne ho demana, en castellà. No creieu que hi hauria d'haver una llei que ho regulés? Perquè, a part de si el professor té un respecte per la cultura i la llengua d'aquest país, i a part de si té sentit comú o no, tots els alumnes haurien de poder fer l'examen en la seva llengua, català o castellà.

Però l'examen de genètica l'he fet en castellà. Trobo molt fort que 35 anys després de la mort de Franco, encara no em pugui examinar en la meva llengua. Després de 35 anys de la mort de Franco encara ens trobem traves per viure en la nostra llengua. Estem en un país lliure o no?

Manresa (Bages)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.