El lector escriu

On vas, hostaleria?

Si fem cas dels expertes en economia, la crisi durarà massa temps. S'han pres algunes mesures per defensar-se, totes a curt termini. Poques o cap a llarg termini, que és on precisament està la solució.

A la província de Girona tenim un territori, les Gavarres, que està abandonat per tots i oblidat per la majoria. Fa deu anys que es van fer unes gestions amb tots els alcaldes dels ajuntament que tenen terme a les Gavarres per promocionar el turisme a la zona, com a complement i expansió del turisme, sobretot del d'hotels i càmpings, ruralitzant les zones urbanes i urbanitzant les vies d'accés, practicant-hi la silvicultura, i principalment la fauna, sense oblidar l'agricultura. Tot això donaria treball a moltes persones, i una producció important de fusta, de llenya, de fruiters, oliveres, carn i llet de ramats de cabres, bèsties que són idònies per tenir nets els boscos.

Avui ningú ignora que la indústria hotelera ja fa temps que pateix la crisi. Però sembla que els únics que s'esforcen a ignorar-ho són els que podrien posar-se al dia: l'administració per un costat i la indústria privada per l'altre. La indústria hotelera, en general, no fa gran cosa per defensar-se. El més urgent és professionalitzar el personal, des del primer grum fins al director, que estiguin al dia en serveis, idiomes, etc. i que aprenguin a treballar somrient, i no amb aquestes expressions de cansats, actualment tan corrents i vulgars. No tenen idees, no abaixen preus, ni saben atraure grups com fan a l'estranger. És tan car dormir en un hotel com un creuer de vuit dies pel Mediterrani! S'han de tenir idees brillants i barates, no caure en la rutina, fer obsequis i recordatoris, millorar tots els serveis.

Municipis amb terme a les Gavarres: comenceu a netejar boscos i a obrir camins que a llarg termini trobareu els beneficis. Hostalers de la vella escola, renoveu-vos o desapareixereu!

Platja d'Aro (Baix Empordà)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.