El lector escriu

Els arbres i l'ecologia sí que importen

La vertadera raó per la qual ha augmentat el nombre d'inundacions és la progressiva desaparició de boscos. Els arbres han estat sempre els grans reguladors de la temperatura global i uns autèntics murs naturals contra les inundacions. La creixent destrucció dels boscos a gran escala permeten la lliure circulació de corrents salvatges d'aigua sense res que els pugui detenir.

L'economia està relacionada amb l'ecologia, perquè qualsevol alteració mediambiental també comporta grans canvis en les estructures socials i econòmiques dels pobles, els quals, si no s'adapten, poden arribar a desaparèixer. És per això que hem de tenir l'ecologia en consideració, i per evitar tant com sigui possible els efectes nefastos del canvi climàtic calen unes polítiques de protecció dels boscos, el foment del transport públic, la progressiva aplicació a més gran escala d'energies renovables i netes, com ara la solar, la geotèrmica, la marítima, l'eòlica, la biomassa, etc. Tanmateix constituiria millors beneficis que els actuals, i alhora seria tot un exemple d'autosuficiència energètica que tampoc se subjectaria a cap desig de governs inestables i capritxosos, com el que ens està passant actualment amb motiu de les recents revoltes populars als països àrabs.

I per no anar més lluny, la balança comercial espanyola s'estalviaria aproximadament uns 1,2 bilions de les antigues pessetes si no depenguéssim del petroli, una font d'energia altament contaminant i en vies de desaparició al ritme actual de consum.

El camí serà difícil i hi haurà més d'un obstacle per continuar, però serà la mateixa naturalesa i la mateixa economia, amb les seves contradiccions, les que ens obligaran a canviar. L'últim exemple el constitueix el recent terratrèmol que ha devastat el Japó i les seves centrals nuclears, la radiació emesa per les quals tindrà greus i imprevisibles conseqüències per a la nostra salut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.